מדריך – אנדרואיד/Android איך מתחילים?
מדריך – אנדרואיד/Android איך מתחילים?
יוצא לי הרבה להיתקל באנשים שרכשו סמרטפון המבוסס על מערכת ההפעלה של אנדרואיד וכן כאלו שפשוט עשו מעבר מאייפון הכולל את מערכת ה-iOS שכל כך התרגלו אליה וכעת הם צריכים להתרגל למערכת הפעלה שונה לגמרי ממה שהם הכירו.
הם לעתים עובדי עצות ואף חוששים מתחילת העבודה עם סביבה חדשה ואינה מוכרת. לשם כך החלטתי לכתוב עבורם את המדריך שיסביר להם כיצד מתחילים להשתמש נכון באנדרואיד.
ממליצה לכם לשתף מדריך זה עם חברים ואנשים שאתם חושבים שהם זקוקים לעזרה בתפעול ראשוני של מכשיר אנדרואיד.
כיצד בנויים מכשירי האנדרואיד?
מכשירי האנדרואיד בנויים ממסכי בית וממגירת יישומים. כאשר אתם תפתחו את מכשיר האנדרואיד לראשונה אתם תצפו בעצם במסכי הבית, גללו את המסכים ימינה ושמאלה על מנת לצפות בכל המסכים.
לחיצה על כפתור היישומים/אפליקציות תכניס אתכם בעצם למעין "מחסן" של המכשיר בו נמצאים כל האפליקציות והווידג'טים הקיימים אצלכם במכשיר (גם כאלו שאינם מופיעים במסכי הבית). כעת כל שעליכם לעשות זה לבחור איזו אפליקציות או ווידג'טים אתם מרבים להשתמש בהם ופשוט לגרור אותם לאחד ממסכי הבית שלכם לצפייה וכניסה מהירה.
ברב מכשירי האנדרואיד (בעיקר במכשירי אנדרואיד של סמסונג) לחיצה ממושכת באיזור ריק כלשהו במסך הבית תפתח בפניכם אפשרויות של:
- יישומים ויישומונים – מכאן תוכלו לבחור אפליקציות/ווידג'טים שיוצגו במסכי הבית
- תיקייה – מכאן תוכלו לבחור לבנות תיקיה
- דף – מכאן תוכלו להוסיף דף בית נוסף (או למחוק דפים)
- הגדרת טפט – מכאן תוכלו לבחור טפט למכשיר שלכם (טפט למסך הראשי, טפט למסך הנעילה, וטפט שיופיע גם במסך הבית וגם במסך הנעילה)
לחיצה ממושכת על אייקון של אפליקציה תאפשר לכם: להסיר אותו (גררו אותו לסמן של פח האשפה, לצפות בפרטיו (גררו אותו לפרטי היישום), ליצור תיקיה (גררו אותו לתיקיה)
יצירת תיקיות באנדרואיד (Folder)
הדרך ליצירת תיקיות כפי שציינתי היא ללחוץ ממושכות על אפליקציה מסויימת ולגרור אותה לסמן של התיקייה. אז תפתח בפניכם חלונית שתבקש מכם לתת שם לתיקיה. תנו שם מתאים לדוגמה "משחקים" ולחצו על אישור. לאחר מכן תוכלו לגרור לתיקיה שיצרתם כל האייקונים של המשחקים שתרצו.
עברית לאנדרואיד (Hebrew)
האם במכשיר האנדרואיד שלכם מותקנת השפה העברית?
במידה וכן אז אתם יכולים לדלג על השלב הזה.
במידה והשפה העברית אינה מותקנת במכשירכם אנא פעלו על פי ההנחיות הבאות:
- ראשית התחברו לאפליקציית גוגל פליי (Google Play) שהיא חנות ההורדות של גוגל עם שם משתמש/מייל וסיסמה של Gmail (במידה ואין ברשותכם חשבון של Gmail עשו זאת מכאן).
- הורידו אפליקציה שנקראת MoreLocale 2 – מכאן
- חכו שהאפליקציה תרד למכשירכם ואז פתחו אותה
- במידה והשפה העברית אינה מוצגת בין השפות המוצעות, לחצו על כפתור האפשרויות של המכשיר Add Locale ואז יפתח בפניכם חלון.
- בחלון זה תצטרכו להזין את הערכים בדיוק כפי שהם מוצגים בתמונה (LANGUAGE=IW , COUNTRY=IL)
- לסיום לחצו על Set.
כעת מכשירכם תומך בשפה העברית ויש לציין כי שיטה זו אינה מבטלת את אחריות המכשיר ואין כל סיבה לדאגה.
מקלדת לאנדרואיד (Keyboard)
מכשירי האנדרואיד מגיעים עם מקלדת מובנית שלעתים אינה נוחה ומזמינה כתיבה שוטפת. לשם כך אני ממליצה לכם לבדוק מקלדות חלופיות כגון:
SwiftKey Keyboard – לצפייה בכתבה על המקלדת לחצו כאן
TouchPal X Keyboard – לצפייה בכתבה על המקלדת לחצו כאן
קיימות עוד סוגי מקלדות מומלצות למכשירי האנדרואיד ובמידה ותרצו לחפש, פשוט כנסו לאפליקציה של Google Play, ובסרגל החיפוש רשמו מקלדת/Keyboard.
התקנת מקלדת בעברית למכשירי אנדרואיד
מכשירי אנדרואיד שנקנו בחו"ל אינם כוללים את השפה העברית במקלדת ולשם כך תצטרכו להגדרי אפשרות זו בעצמכם.
- לחצו על כפתור ההגדרות/Setting
- לחצו על אפשרות של שפה ומקלדת (Language & Input)
- בחרו במקלדת הרצוייה ולחצו על גלגל השיניים
- בחרו בשפות קלט ובחרו בשפה העברית (לא לשכוח לדאוג שגם השפה האנגלית תהיה בין השפות הרצויות)
ווידג'טים – יישומונים באנדרואיד (Widget)
אחד הדברים הכי מדליקים הקיימים במכשירי האנדרואיד הם הווידג'טים או בשמם העברי יישומונים.
מה זה ווידג'ט ולמה בכלל צריך אותו?
ווידג'ט/יישומון הוא קיצור דרך גרפי לאפליקציות או לעתים לתכונות הקיימות אצלכם במכשיר. הם נותנים לכם המחשה וויזואלית לתוכנות ואני אתן דוגמה:
במכשיר האנדרואיד קיימת אפליקציה של ספר הטלפונים. באפשרותכם ללחוץ על האפליקציה ולהיכנס לכל מה שהאפליקציה מציעה בין אם מדובר בצפייה באנשי הקשר או בשיחות האחרונות וכדומה. לעומת זאת הווידג'ט של אנשי קשר שמוצע למכשירי האנדרואיד יציג לכם להוסיף קיצור דרך לאנשי קשר מועדפים שיוצגו במסך הבית ויאפשרו לכם לבצע חיוג מהיר ללא כל צורך מלהיכנס לאפליקציה כזו או אחרת.
לכן במידה ואתם מעוניינים שאפשרות זו תהיה זמינה עבורכם, כל שעליכם לעשות זה להכנס למגירת היישומים שלכם ולבצע לחיצה ארוכה (גרירה) של הווידג'ט של אנשי קשר מועדפים לעבר אחד ממסכי הבית שלכם.
כך ניתן לעשות עם כל יישומון וכן ניתן להוריד עוד יישומונים מחנות ההורדות של גוגל. פשוט כנסו לאפליקציה של Google Play, ובסרגל החיפוש רשמו Widget/יישומון.
למחיקת היישומון/ווידג'ט לחצו עליו ארוכות וגררו אותו לסמן של פח האשפה.
להמלצה על ווידג'טים מדליקים ושימושיים אתם יותר ממוזמנים להכנס לקטגוריית "ווידג'טים" שנמצאת בדף הראשי שבאתר אנדרואפפ או – מכאן.
טפטים באנדרואיד (Wallpaper)
עוד אפשרות מדליקה הקיימת במכשירי האנדרואיד השונים היא אפשרות של הצגת טפטים במסכי הבית ובמסכי הנעילה.
ניתן להגדיר טפט סטטי הכולל תמונה שאינה זזה שאותה אתם יכולים לבחור מגלריית התמונות שבמכשיר. והאופציה השנייה היא בחירת טפט חי/טפט מונפש שזאת אפשרות של טפט דינמי שזז על גבי מסכי הבית שלכם (ברב המקרים טפט חי צורך יותר זמן סוללה).
להגדרת טפט סטטי תוכלו לבצע ב-2 אפשרויות:
- לחיצה ממושכת על מקום פנוי במסך הבית תפתח חלונית שאחד מהאפשרויות שלה היא טפט. בחרו את הטפט הרצוי והיכן ברצונכם שהוא יוצג (טפט למסך הראשי, טפט למסך הנעילה, וטפט שיופיע גם במסך הבית וגם במסך הנעילה) ולחצו אישור.
- הכנסו לגלריית התמונות שבמכשיר "גלריה", בחרו בתמונה שאתם מעוניינים שתשמש כטפט, לחצו על כפתור האפשרויות שבמכשיר, בחרו בהגדר כטפט.
להגדרת טפט חי/טפט מונפש:
טפט חי יכול להופיע רק במסכי הבית ואינו יכול להיות מוצג במסך הנעילה (לאפשרות זו יש אפליקציות תואמות). לכן על מנת לבחור בטפט חי למסך הבית תצטרכו לבצע לחיצה ממושכת על מקום פנוי במסך הבית תפתח חלונית שאחד מהאפשרויות שלה היא טפט. כעת בחרו באפשרות מסך ראשי ולחצו על אפשרות של טפטים חיים.
כמובן שניתן להוריד טפטים חיים מחנות ההורדות של גוגל ובמידה ואתם מעוניינים בהמלצות לטפטים אתם יותר ממוזמנים להכנס לקטגוריית "טפט מונפש" שנמצאת בדף הראשי שבאתר אנדרואפפ או – מכאן.
לאונצ'ר באנדרואיד (Launcher)
את אפשרות הלאונצ'ר אני בדרך כלל ממליצה למשתמשים מתקדמים, כאלו שכבר הבינו כיצד עובד מכשיר האנדרואיד ויודעים כיצד לתפעל אותו כהלכה. לכן במידה ואתם משתמשים חדשים חכו מעט עם אפשרות זו.
לאונצ'ר היא אפליקציה שמורידים מחנות ההורדות של גוגל (Google Play) או כל חנות הורדות אחרת ובעצם האפליקציה משנה לכם את ממשק המשתמש במכשיר. משנה לכם את הוויזואליות, התכונות, האפקטים, הניהול, האייקונים ובעצם את הכל – ממש סוג של מכשיר חדש 😉
להמלצה על לאונצ'רים אתם יותר ממוזמנים להכנס לקטגוריית "לאונצ'ר" שנמצאת בדף הראשי שבאתר אנדרואפפ או – מכאן.
אנטי וירוס לאנדרואיד (AntiVirus Security)
למה בכלל צריך אנטי וירוס לאנדרואיד?
מערכת האנדרואיד היא מערכת פתוחה (בניגוד לדוגמה למערכת ה-iOS של האייפון שהיא מערכת סגורה) ולכן היא נגישה יותר לוירוסים הנגרמים בעיקר מאפליקציות.
לכן בשלב הראשון אני ממליצה לכם שלא להוריד יישומים ממקורות נוספים חוץ מה-Play Store של גוגל (ניתן לשנות אפשרות זו בהגדרות הפרטיות שבמכשיר) ואם בכל זאת החלטתם שכן להוריד מחנות אחרת עדיף שתעשו זאת כשבמכשירכם קיים אנטי וירוס. יש כאלו שיאמרו כי הכל שטויות ואפליקציות אלו בכלל אינן תורמות לאיתור וירוסים, אני טוענת שעדיף שיהיה מאשר שלא יהיה 😉
קיימים אי אילו אפליקציות של אנטי וירוס להורדה, והכי פופולרית מביניהן היא אפליקציית AntiVirus Security.
להורדת אפליקציה AntiVirus Security:
ניקוי הקבצים במכשיר האנדרואיד (Clean Master)
מכשירים מבוססי אנדרואיד דורשים ניקוי ותחזוקה שוטפים בדיוק כפי שמבצעים במחשב הביתי. המכשירים אוגרים לעתים קבצים ותיקיות שאין לנו צורך בהם והם סתם תופסים מקום וגורמים למכשיר שלנו לעבוד לאט יותר ואף לעתים להיתקע. לשם כך עליכם להתקין את אפליקציה לניקוי, ואני ממליצה לכם בחום על אפליקציית Clean Master אשר תסייע לכם לבצע את פעולת הניקוי והמחיקה בצורה הכי יעילה.
לקריאה על תכונות אפליקציית Clean Master לחצו – כאן
♦♦♦♦♦
כעת לאחר שעברנו על התכונות הבולטות המצויות במכשירי האנדרואיד, אני בטוחה שאתם יותר מבינים במה מדובר ומכשיר האנדרואיד אינו נראה מפחיד ומסורבל כפי שהוא נראה לכם בהתחלה. כמובן שקיימות אינספור אפליקציות, ווידג'טים, לאונצ'רים ועוד אפשרויות אך את זה אני אשאיר לכם לגלות לבד.
- המשיכו לעקוב אחר אתר אנדרואפפ על מנת ללמוד עוד על אפליקציות ואפשרויות הקיימות למכשירי האנדרואיד המתקדמים. באפשרותכם לעקוב אחר האתר דרך הדוא"ל ולקבל בכל יום המלצות על אפליקציות כאלה ואחרות היישר דרך הדוא"ל שלכם. (במסך הראשי הרשמו לאתר אנדרואפפ, הזינו את כתובת המייל שלכם כדי להירשם לאתר אנדרואפפ וקבלו הודעות על פוסטים חדשים במייל)
- ובאפשרותכם גם לעקוב אחר הפוסטים של אתר אנדרואפפ דרך דף הפייסבוק שלנו – למעבר לחצו כאן
בהצלחה! 😉
אהבתם? כיתבו תגובה ושתפו, דעתכם חשובה לנו!
המדריך שותף בהמלצה חמה!! פשוט מעולה. תודה רבה
תודה לך
וואו
יופי של כתבה! המשיכי כך!
למדתי דברים שלא ידעתי. יופי של מדריך! שיתפתי תודה דורית
היה נחמד אם היה גם קישור לסרטון שמסביר ומלמד את כל התהליך המפורט שלך. בכל אופן תודה רבה
שאפוו
כל סיקור שלך חווייה
תודה רבה לך סתיו 🙂
רק לגבי יצירת תיקיות… זה שונה מלאונצ'ר ללאונצ'ר, זה לא משהו "של אנדרואיד". כנ"ל לגבי טפטים ווידג'טים. הם קיימים בכל אנדרואיד, אבל הדרך לשים אותם על מסכי הבית, שונה בין לאונצ'רים
רענן אתה בהחלט צודק וגם ציינתי את זה, אך המדריך ובכל ההסברים בו מיועדים בעיקר למי שעדיין לא התקין ללאונצ'ר במכשירו. כמובן שבכל לאונצ'ר התפעול הוא שונה…
מדריך ממש טוס תודה
ביג לייק
מענייין מאוד. תודה
אני לא רואה את המסך של השיחה הנכנסת יש רק צלצול אבל בלי אפשרות לענות. מה עושים?
יופי של כתבה עזרה לי תודה רבה
שמחתי לעזור.